afbeeldingen

Philippe Beullens

 

Philippe Beullens werd geboren te Bonheiden (Mechelen) in 1975.

Hij begon zijn muzikale vorming aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.

Aan de Katholieke Hogeschool Mechelen behaalde hij het diploma van Regentaat Handel. Daarna trok hij naar het Lemmensinstituut en ging er orgel studeren onder leiding van Peter Pieters. Hij volgde aanvullend orgelonderricht bij Chris Dubois en Luc Ponet en beiaard bij Carl Van Eyndhoven. Hij volgde meestercursussen orgel bij o.a. Ben Van Oosten (NL), Ewald Kooiman (NL), Louis Robilliard (FR) en Ludger Lohmann (D). In 2001 behaalde hij er het diploma van Meester in Muziek, optie orgel.   

In 2008 zette hij z’n beiaardopleiding verder aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen, achtereenvolgens bij Jo Haazen en Eddy Mariën. In 2012 behaalde hij daar het einddiploma met Grote Onderscheiding.  

Gedurende 9 jaar was hij organist aan de Sint-Agathakerk van Wilsele-Putkapel en in die periode verving hij geregeld zijn leraar Peter Pieters aan de Mechelse Sint-Romboutskathedraal. 

Sedert 2001 is hij verbonden als Titularis-Organist aan de Sint-Martinuskerk van Overijse, waar hij sinds 2003 ook het Sint-Ceciliakoor dirigeert.

Aan het Sint-Martinuscollege van Overijse is hij verbonden als leraar Muzikale Opvoeding. 

Als gastbeiaardier is hij regelmatig te beluisteren op de stadsbeiaarden van Mechelen (Sint-Romboutstoren) en Leuven (Sint-Pieterskerk) en ook op de beiaard van de Centrale Universiteitsbibliotheek in Leuven. 

Zowel als organist en beiaardier, was hij al vaak te gast in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Australië, Japan en de Verenigde Staten. 

Philippe aan het klavier van de historische Hemony-beiaard op de Dom-toren van Utrecht (NL)

 Philippe aan het klavier van de historische Hemony-beiaard op de Dom-toren van Utrecht (NL)